Σχολικό έτος 2024-25
Οι μαθητές του Δ1 υλοποίησαν ένα πεντάμηνο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Η Ιστορία της Διατροφής – Πρόσβαση σε ασφαλές και θρεπτικό φαγητό». Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε δύο από τους δεκαεπτά στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, συγκεκριμένα στον τρίτο στόχο για την «Καλή Υγεία και Ευημερία» και στον δεύτερο στόχο για τη «Μηδενική φτώχεια».
Μέσα από εικονογραφημένα λεξικά, γρίφους, συνταγές και παραμύθια τα παιδιά έμαθαν για τις ομάδες των τροφίμων, τα μαγειρικά σκεύη, την πυραμίδα της διατροφής και τη σπουδαιότητα της Μεσογειακής κουζίνας. Σύγκριναν το ελληνικό με το αγγλικό πρωινό και άκουσαν χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια στην κουζίνα από ειδικό για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των τροφίμων. Τέλος, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τις αγαπημένες τους συνταγές που θα δείτε στην παρουσίαση που ακολουθεί.
Canva link to the presentation about “Food and Food Safety”
A D1 project
Duration: 5 months
School Year: 2024 – 2025
Ελένη Σπυρίδου ΠΕ06


























