Κατηγορία: Επισκέψεις

Μετάβαση στο Γυμνάσιο

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τα μέλη της ΕΔΥ,  οργάνωσαν δράση αναφορικά με τη μετάβαση των μαθητών της ΣΤ’ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διαδραστική  ομιλία από την Ψυχολόγο κ Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας, σχετικά με την επικείμενη μετάβαση, την αλλαγή στην εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά και τις αναπτυξιακές αλλαγές που υπόκειται ένας έφηβος. …

Συνέχεια ανάγνωσης

Έκθεση Σαλβαντόρ Νταλί Cybernetics

Από την επίσκεψη της ΣΤ’ τάξης του σχολείου  μας στην έκθεση έργων του Σαλβαντόρ Νταλί  στην Αποθήκη  Γ’  στο λιμάνι στις 26/4/24.

Από το σιτάρι στο ψωμί

Την Τέταρτη 3/4/2024 τα παιδιά της Γ και Δ τάξης επισκέφθηκαν τους «Μικρούς Ήρωες»  στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Από το σιτάρι στο ψωμί». Μπήκαν στη διαδικασία παραγωγής ψωμιού βιωματικά ζυμώνοντας το δικό τους ψωμάκι. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία, μπαλονοδρομίες και ποδόσφαιρο.  

Επίσκεψη της ΣΤ’ τάξης στο οχυρό Ρούπελ

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 η Στ? τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το οχυρό Ρούπελ που βρίσκεται κοντά στον Προμαχώνα Σερρών και δίπλα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το Ρούπελ είναι ένα από τα πιο ιστορικά οχυρά της Ευρώπης και ανακαλεί στιγμές δόξας και ηρωισμού της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα θεωρείται μοναδικό στην Ευρώπη. Αν και εξακολουθεί να …

Συνέχεια ανάγνωσης

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018». Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» οι σχολικές μονάδες υλοποίησαν διάφορες αθλητικές δράσεις. Το σχολείο μας επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο «Τζιόλας» στη Θέρμη, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.