Μετάβαση στο Γυμνάσιο

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τα μέλη της ΕΔΥ,  οργάνωσαν δράση αναφορικά με τη μετάβαση των μαθητών της ΣΤ’ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διαδραστική  ομιλία από την Ψυχολόγο κ Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας, σχετικά με την επικείμενη μετάβαση, την αλλαγή στην εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά και τις αναπτυξιακές αλλαγές που υπόκειται ένας έφηβος. Επιπλέον στις 28/5 οργανώθηκε επίσκεψη από τα δύο τμήματα της ΣΤ’, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Τους μαθητές κ τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε με θέρμη η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Ιωαννίδου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο, να γνωρίσουν τις αίθουσες κ τα εργαστήρια, καθώς και κάποιους καθηγητές/τριες (Γαλλικών, Αγγλικών, Βιολόγος, Φιλόλογος). Παράλληλα, τέθηκαν ερωτήσεις που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές, σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τους τρόπους αξιολόγησης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που μας ξενάγησαν και μας παρείχαν σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες θα καταστήσουν  πιο ομαλή αυτή τη μετάβαση για τους/τις μαθητές/τριες μας στους οποίους και ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία.