Κατηγορία: Προγράμματα

Επίσκεψη στο σχολείο μας εκπαιδευτικών από Ιταλία και Τουρκία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Special Recycling”.

Στα πλαίσια της 2ης κινητικότητας του προγράμματος Erasmus “Special Recycling”, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα η υποδοχή 13 εκπαιδευτικών από τα σχολεία: 1. Istituto Comprensivo “VIA PIETRO NENNI” Τorremaggiore, Foggia – Ιταλία, 2. Talas Şehit Resul Erdal Aydemir Halk Eğitim Merkezi, Kayseri – Τουρκία και 3. …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τιμώντας τις 353.000 ψυχές που αναζητούν δικαίωση το σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας. Ο μαθητής Γ. Π. του Δ2 διάβασε ένα κείμενο για την πορεία των Ποντίων προς τον λευκό θάνατο. Στη συνέχεια, τα παιδιά του Δ1 χόρεψαν ποντιακούς χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες.  

Ο λαχανόκηπός μας!

Και ναι ο λαχανόκηπός μας που τόσο πολύ όλοι θέλαμε έγινε πραγματικότητα. Μαρουλάκια, κρεμμυδάκια, αλλά και πολλά αρωματικά, όπως λεβάντες, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο. Για αυτόν τον λαχανόκηπο δούλεψαν τα παιδιά του Δ2 με τη δασκάλα τους Στοϊλίδου Λένα και έγιναν για λίγο μικροί κηπουροί.    

Συγχαρητήρια επιστολή – «Ο Κάφκα και η κούκλα»

Νέες προκλήσεις, Νέοι δρόμοι – Δελτίο Τύπου