Κατηγορία: Δραστηριότητες

Ο λαχανόκηπός μας!

Και ναι ο λαχανόκηπός μας που τόσο πολύ όλοι θέλαμε έγινε πραγματικότητα. Μαρουλάκια, κρεμμυδάκια, αλλά και πολλά αρωματικά, όπως λεβάντες, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο. Για αυτόν τον λαχανόκηπο δούλεψαν τα παιδιά του Δ2 με τη δασκάλα τους Στοϊλίδου Λένα και έγιναν για λίγο μικροί κηπουροί.    

Από το σιτάρι στο ψωμί

Την Τέταρτη 3/4/2024 τα παιδιά της Γ και Δ τάξης επισκέφθηκαν τους «Μικρούς Ήρωες»  στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Από το σιτάρι στο ψωμί». Μπήκαν στη διαδικασία παραγωγής ψωμιού βιωματικά ζυμώνοντας το δικό τους ψωμάκι. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία, μπαλονοδρομίες και ποδόσφαιρο.  

Γιατί ο κλόουν είναι διαχρονικός!

Είναι ο ήρωας, ο αστείος ανθρωπάκος που μας κάνει να γελάμε και να ξεχνιόμαστε, μικροί και μεγάλοι. Το Δ2 τον τίμησε. Γίναμε όλοι για λίγο κλόουν.

Τροποποιημένη Πετοσφαίριση

Στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος “Τροποποιημένη Πετοσφαίριση – Circulation Mini Volley” καλέσαμε την κ. Κώμη Κονακλή υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου την Τροποποιημένη Πετοσφαίριση. Ευχαριστούμε θερμά τους ομοσπονδιακούς προπονητές του Βόλλεϋ, Πάτρα Χρήστο, Τζουμάκα Σωκράτη και Ναλμπάντη …

Συνέχεια ανάγνωσης

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν πιο σχολικά από ποτέ. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μοίρασε χαμόγελα όπως το οραματίστηκε ο μικρός Αντρέας Γιαννόπουλος και υλοποίησε ο πατέρας του Κώστας Γιαννόπουλος. Χαμόγελα, ελπίδα, αλληλεγγύη, αγάπη σας εύχονται οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.