Κατηγορία: Περιβαλλοντική Αγωγή

Ο λαχανόκηπός μας!

Και ναι ο λαχανόκηπός μας που τόσο πολύ όλοι θέλαμε έγινε πραγματικότητα. Μαρουλάκια, κρεμμυδάκια, αλλά και πολλά αρωματικά, όπως λεβάντες, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο. Για αυτόν τον λαχανόκηπο δούλεψαν τα παιδιά του Δ2 με τη δασκάλα τους Στοϊλίδου Λένα και έγιναν για λίγο μικροί κηπουροί.    

Τα δημοτικά σχολεία πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 οι μαθητές της Ε τάξης, παρακολούθησαν το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που έκανε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, “Τα δημοτικά σχολεία πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση”. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου.

Ο θαυμαστός κόσμος της μέλισσας

Το project ?Ο θαυμαστός κόσμος της μέλισσας? ξεκίνησε για τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης πριν το πρώτο lockdown και ολοκληρώθηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές δεν έχασαν τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά τους. Ευαισθητοποιήθηκαν για το περιβάλλον, συνειδητοποίησαν ότι το μέλλον του πλανήτη τους ανήκει και …

Συνέχεια ανάγνωσης

Νερό “πηγή ζωής”

Τμήμα : Β1 Εκπαιδευτικός : Κουτσάκα Αικατερίνη Ο κύκλος του νερού στη φύση, ιδιότητες νερού, καθημερινές χρήσεις από τον άνθρωπο, ήθη και έθιμα, ύδρευση της πόλης, οικολογικά φαινόμενα, καταστροφές.  

Γνωρίζω τον τόπο μου

Τμήμα : Δ3 Εκπαιδευτικός : Καλομοίρου Ευδοξία Μαθαίνουμε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης  Ερευνούμε τους διάφορους ιστορικούς σταθμούς της πόλης μας από την ίδρυσή της έως σήμερα. Γνωρίζουμε σημαντικές προσωπικότητες και μνημεία της Θεσσαλονίκης και τα παρουσιάζουμε με power point ή ομαδικές συνθέσεις σε χαρτόνια. Τοποθετούμε τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα στην ιστορική γραμμή. Μαθαίνουμε τραγούδια για …

Συνέχεια ανάγνωσης