Συμμετοχή στην Πανελλήνια Γιορτή Γαλλοφωνίας του σχολείου μας

Φέτος  το σχολείο μας, μέσα από μια συνεργασία με άλλα σχολεία (1ο, 4ο και 23ο), συμμετέχει στην 1η διαδικτυακή Πανελλήνια Γιορτή Γαλλοφωνίας με το παρακάτω βίντεο.

Ένα βιβλίο που μιλά για αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη…Ένας μικρός Πρίγκιπας, που φεύγει από τον μικρό του πλανήτη πετώντας παρέα με τα αποδημητικά πουλιά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και φτάνει στη γη μας βλέποντας από ψηλά όλες τις ηπείρους, όπως μας είπε ο Γάλλος συγγραφέας Antoine de Saint Exup?ry! Μας εμπνέει! 20 Μαρτίου είναι η γιορτή της Γαλλοφωνίας! Το βιβλίο γραμμένο στα γαλλικά, μας κάνει να ταξιδέψουμε στις 5 ηπείρους σε χώρες όπου μιλιούνται , και να πετάξουμε μαζί τους σε ένα ταξίδι με τη γαλλική γλώσσα! 21 Μαρτίου επίσημα ξεκινά και η άνοιξη! Και έτσι γιορτάσαμε και τα δυο μαζί! Η μουσική στο βίντεο είναι του Μ. Θεοδωράκη (“Χαρταετοί”). O σπουδαίος Έλληνας συνθέτης μας βρέθηκε στο Παρίσι και έκανε σπουδές. Μια φιλία λαών και πολιτισμών, που ενώνονται μέσα από την τέχνη της μουσικής και της λογοτεχνίας! Ένα ταξίδι και μία ανταλλαγή, που με ζωγραφιές των μαθητών(1ο,2ο,4ο και 23ο Δ.Σ Καλαμαριάς) προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε σε αυτό το βίντεο. Για να τονίσουμε την ισότητα-?galit?, την αλληλοσυμπλήρωση-compl?mentarit? και την αλληλεγγύη-solidarit?, που είναι οι αρχές της Γαλλοφωνίας!

Η εκδήλωση θα είναι διαδικτυακή την Παρασκευή 15-4-2022

Θα προβληθεί η εργασία τους πανελλαδικά, έπειτα από τιμητική πρόσκληση που μας έστειλε η συντονίστρια Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, η κα Κοφίδου Αγγελική. Συγχαίρει όλους τους μαθητές και μας ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή και την αξιόλογη δουλειά των μαθητών μας. Με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο θα στείλει στους μαθητές βεβαιώσεις συμμετοχής.

Με εκτίμηση
Αρχοντή Νίνα
Ειδικότητα  Γαλλικής γλώσσας